Personeel | Geit ut neet den bökt ut mer…

Iedere dag loop ik op kantoor langs de muur waar ons motto hangt. Het hangt er al jaren. Het is Limburgs dialect, maar ik als Brabander snap de strekking heel goed. Kan het niet linksom, dan maar rechtsom. Een mentaliteit die mij en mijn collega’s past. Dit moeten ook de mensen achter de actie op 1 oktober hebben gevoeld. Zeker na het verschijnen van het rapport van commissie Remkes. Dachten we bij de uitspraak van Tjeerd de Groot van D66 nog dat het verstand nog wel zou gaan zegevieren bij de rest van de coalitiepartijen, lijkt het er nu toch op dat deze de adviezen van Remkes gaan overnemen.

Dus dan maar rechtsom als het linksom niet gaat. De term “agrivist” vind ik daarbij een krachtige, zeker als je de volgende definitie leest: ‘een bijzonder actieve, krachtige pleitbezorger van de wetenschap, kunst of beroep, die zich bezighoudt met en/of de politiek van het cultiveren van land, het verbouwen van gewassen en het voeden en fokken van vee; landbouw’.

Schitterend toch? Ik hoop dat op 1 oktober duizenden agrivisten zich laten horen op het Malieveld in Den Haag. Zolang er pleitbezorgers zijn in Nederland die niet in staat blijken hun Disney-bril af te zetten als ze naar onze landbouwhuisdieren kijken, zullen wij actief moeten blijven pleiten voor het bestaansrecht van onze sector. 

Namens Bergs Advies aan alle agrivisten; veel succes op 1 oktober! #trotsopdeboer

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Rob van Helmond Bedrijfsadviseur / Adviseur productierechten Meer over Rob

Delen

Blog | Het ‘’nieuwe GLB’’ in 2024

Het is nat buiten en met een beetje geluk is het jou gelukt de gewassen van het land te halen. Anderen moeten misschien nog een deel van de aardappelen uit de grond halen.

Lees verder »

Personeel | Bergsdag 2023

Zaterdag 7 oktober was het weer zover: de jaarlijkse ‘Bergsdag’. Met ongeveer 40 personen reisden we af naar Eindhoven, waar de organisatie allerlei leuks had bedacht.

Lees verder »