Nieuws | Toch nog subsidiepotje POP3 Jonge Landbouwers

Goed nieuws voor agrarische bedrijfsopvolgers: er is dit jaar toch nog een subsidiepotje beschikbaar gesteld voor de POP3 Jonge Landbouwers regeling. Hiermee kunnen jonge landbouwers tot 41 jaar in aanmerking komen voor subsidie voor de verduurzaming van het landbouwbedrijf.

Een landelijke lijst met 28 milieuvriendelijke en/of energiebesparende investeringen is opgesteld. Iedere provincie beschikt over een eigen budget en de mogelijkheden om investeringen van de lijst te schrappen. Momenteel hebben de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Gelderland, Drenthe en Groningen de investeringslijsten met bijbehorend budget in de Staatscourant gepubliceerd.

Rangschikking op basis van puntenscore

Aanvragen worden gerangschikt op puntenscore welke zijn toebedeeld aan de investeringen op de lijst. Prettig om te weten: deze ronde mogen de jonge agrariërs in Noord-Brabant inschrijven op alle investeringen, in tegenstelling tot voorheen! Het subsidiebudget per provincie is leidend. Helaas was bij de laatste twee openstellingen het budget van Noord-Brabant zwaar overtekend, terwijl bijvoorbeeld in Limburg het budget toereikend was voor alle correcte aanvragen.

Jonge landbouwers die aan de voorwaarden van de regeling voldoen kunnen tussen de € 10.000 en € 20.000 subsidie krijgen voor hun investering. Het indienen van aanvragen is mogelijk van 2 december 202 t/m 7 februari 2021.

Meer informatie

Benieuwd of jij aan de voorwaarden voldoet en jouw toekomstige investering in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact op met Wendy Boonen of Marije Riedé. Zij kunnen jou ook helpen met het indienen van de aanvraag en later de vaststelling.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies / Adviseur mestwetgeving Meer over Marije

Delen

Nieuws | POP3 subsidie voor agrarische ondernemers in Limburg

Vanaf 1 november t/m 15 december 2022 is het mogelijk om een subsidie aanvraag in te dienen voor fysieke investeringen van agrarische ondernemers in de provincie Limburg.

Lees verder »

Nieuws | Rendement van je zonnepanelen behouden

Zonnepanelen worden dag en nacht blootgesteld aan vuil uit de omgeving. Vuil en aanslag zorgen voor een verminderde lichtinval. Het schoonmaken van zonnepanelen kan financieel interessant zijn.

Lees verder »