Nieuws | Subsidiemogelijkheden vleeskuikenhouders Brabant

Subsidie bij overgang van gangbaar naar Beter Leven 1*

Vleeskuikenhouders in Oost- en Midden-Brabant die hun stallen willen vergroten om hun dieren meer ruimte te geven voor een beter dierenwelzijn, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van de Provincie Brabant.

Je kunt als ondernemer subsidie aanvragen voor het realiseren van extra staloppervlak dat noodzakelijk is om over te schakelen van gangbare productie naar productie conform Beter Leven 1* Keurmerk.

Enkele voorwaarden:

  • De subsidie kan enkel worden verstrekt voor projecten gericht op het realiseren van extra staloppervlak, zonder uitbreiding van het aantal vleeskuikens.
  • De subsidie kan worden geweigerd als het extra staloppervlak gerealiseerd kan worden op grond van een omgevingsvergunning die is verleend in overeenstemming met de Verordening Ruimte Noord-Brabant 2014 dan wel een eerder vastgestelde Verordening Ruimte.
  • Kortom als het op basis van het huidige oppervlak al mogelijk is om te schalen naar Beter Leven Keurmerk dan zijn de investeringen niet subsidiabel.

De hoogte van de subsidie bedraagt € 7,50 per vierkante meter extra staloppervlak, tot een maximum van in totaal € 15.000. De regeling met de nieuwe bedragen is open vanaf 2 mei t/m 30 december 2022 op basis van beschikbaarheid van budget.

Belangrijke verplichtingen waarmee je rekening moet houden:

  • Er vindt ten minste 3 jaar na uitvoering van het project geen uitbreiding plaats van het aantal vergunde en aanwezige dieren op de bedrijfslocatie waar het project wordt uitgevoerd.
  • De bedrijfslocatie waar het project wordt uitgevoerd voldoet na realisatie gedurende ten minste 10 jaar minimaal aan de eisen van Beter Leven Keurmerk 1*.

Benieuwd naar alle voorwaarden en criteria? We informeren je graag! Neem contact op met Wendy Boonen of Marije Riedé voor meer informatie.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Wendy Boonen Adviseur subsidies Meer over Wendy

Delen

Nieuws | MIT ZUID subsidie voor innovatieve ideeën!

Heb je een innovatief idee? Dan kan deze subsidie ondersteunend zijn voor de uitwerking hiervan. Wees er wel snel bij, want...

Lees verder »

Nieuws | Klopt mijn WOZ-beschikking?

De WOZ-beschikking valt weer in de brievenbus, maar klopt deze wel? Het is verstandig om dit na te kijken. Zo voorkom je dat je honderden euro’s teveel betaald.

Lees verder »