Nieuws | Mest uitrijden op vroege teelten

Vanaf dit jaar is de start van de uitrijperiode voor drijfmest op bouwland gewijzigd naar 16 maart i.p.v. 16 februari. Een uitzondering voor deze maatregel geldt voor vroege teelten. Wanneer je een van de gewassen teelt uit de lijst ‘Vroege teelten’ mag je drijfmest op het betreffende perceel uitrijden vanaf 16 februari. Voorwaarde is wel dat je dit, uiterlijk 24 uur voor het bemesten, aangeeft bij RVO. Dit doe je middels de perceelsapplicatie van RVO en wel door bij de betreffende percelen het gewas aan te geven wat er geteeld wordt of gaat worden. Denk eraan om de wijzigingen in de perceelsapplicatie ook te versturen.

Wens je hulp bij het aanpassen van de percelen met vroege teelten, neem dan contact op met een van onze medewerkers van bedrijfsmanagement op kantoor (0475-494407).


Bekijk de lijst 'Vroege Teelten'

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Susan Vossen Bedrijfsadviseur Meer over Susan

Delen

Nieuws | Bufferstroken en het zaaien van vanggewassen vanaf 2023 verplicht

Vanaf 2023 zijn bufferstroken langs waterlopen én het inzaaien van een vanggewas op zand en lössgronden verplicht. Deze maatregelen worden in 2023 van kracht.

Lees verder »

Nieuws | Gecombineerde opgave 2022

Op 1 maart is het startschot gegeven voor de Gecombineerde Opgave 2022. Dat betekent dat wij ook weer gestart zijn met het inplannen van afspraken. Als ondernemer heb je tot en met 15 mei de tijd om d...

Lees verder »