Nieuws | ''Je bent jong en je wilt wat!''

Dat zegt Sander Saes (24) uit Weert. Hij heeft sinds vorig jaar zijn eigen vleeskuikenbedrijf. Een bedrijf waar hij trots op is! Als Bergs Advies hebben wij hem mogen ondersteunen met het opstellen van een bedrijfsplan voor de financiering, een vergunningsaanvraag en het aanvragen van subsidies voor zonnepanelen en een houtkachel.

De ondernemer

Sander is na zijn afstuderen van zijn MBO-studie een eigen bedrijf begonnen en thuis gaan werken bij zijn ouders. Van kleins af aan helpt hij al mee op het varkensbedrijf van zijn ouders. Toch begon het hem al snel te kriebelen om iets voor zichzelf te starten. Hij is begonnen met een bedrijf voor de in- en verkoop van auto’s. Tóch wilde hij meer en ging op zoek naar iets anders, iets nieuws, een tak binnen de agrarische sector waarmee hij nog niet bekend was. Na veel bedrijven te hebben bezocht, raakte hij aan de praat met een agrarische ondernemer in de buurt, welke graag wilde stoppen. Van het een kwam het ander en is hij sinds vorig jaar trotse eigenaar van het vleeskuikenbedrijf.

Het eerste jaar is Sander goed bevallen. “Toch is het even de weg vinden, want alles is nieuw voor mij. Maar met wat informatie en hulp van anderen gaat dat prima. Bij bepaalde zaken moet je echt gevoel krijgen en dat heeft tijd nodig.”

Continuïteit creëren

“Diergezondheid staat bij mij hoog in het vaandel. Zo worden de kuikens in de stal uitgebroed, wat zorgt voor minder stress en uitval. Continuïteit binnen een bedrijf is erg belangrijk en dit doe ik door activiteiten uit te voeren binnen verschillende vakgebieden. Daarnaast is mijn streven om zo energieneutraal en milieuvriendelijk te produceren” aldus Sander Saes.

Heb jij ook ambities? Bergs Advies biedt óók jou graag een ondersteuning.

« Terug naar het overzicht

Delen