Nieuws | Drie sterren vleesvarkensstal @ Meerlo

De eerste varkens scharrelen inmiddels al vrolijk rond in de nieuwe stal van Livar. Enkele jaren terug kocht Livar deze locatie in Meerlo ter uitbreiding van het Livar-concept.

Van traditioneel naar Livar

Voorheen was deze locatie een traditionele varkenshouderij. Samen hebben we met Frank de Rond (algemeen directeur van Livar) gekeken naar de mogelijkheden, wensen en behoeften en lag er na wat sparren en rekenwerk uiteindelijk een haalbaar plan. Begin 2018 zijn we gestart met de vergunningsprocedure en begin 2019 was deze afgerond. De oude varkensstallen op de locatie zijn medio 2019 gesloopt. Uiteindelijk is de bouw van dit bijzondere project aan het einde van 2019 gestart!

Nieuwe stal

Inmiddels is het medio 2020 en is de stal volledig gerealiseerd. De stal is voorzien van groepshokken, waarbij de varkens hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen en de mogelijkheid hebben om naar buiten te lopen. De zijgevels zijn grotendeels open en voorzien van een ventilatiegordijn én lichtdoorlatende platen. Het open karakter van de stallen zorgt voor natuurlijke ventilatie, maar deze zijn ook voorzien van ventilatoren voor luchtkoeling. De lichtdoorlatende platen in de zijgevel zorgen voor zoveel mogelijk natuurlijk daglicht in de stal. Onder de roosters in de stal bevinden zich mestschuiven die ervoor zorgen dat de vaste mest wordt verzameld in de afgesloten mestopslagloods. Daarnaast zijn de stallen zo efficiënt mogelijk ingericht en voorzien van gemakken zodat de fysieke werkzaamheden worden verlicht. De daken worden nog voorzien van zonnepanelen. Hiervoor is deelgenomen aan de voorjaarsronde 2020 Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE).

Heb jezelf plannen en wil je graag vooruit? Wij helpen je graag verder!

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Tjerk Verscharen Algemeen directeur Meer over Tjerk

Delen

Nieuws | Een einde of juist een nieuw begin

Al jaren exploiteerden Antoon (66) en Wilma (63) Schouten een gesloten varkensbedrijf met 300 zeugen en 2.500 vleesvarkens in Schijndel. Hun passie en hun leven. Naarmate de jaren verstreken, gingen...

Lees verder »

Nieuws | Landelijke Beëindigingsregeling Veehouderij (Lbv)

Ben je veehouder en overweeg je te stoppen? Dan biedt deze nieuwe regeling wellicht mogelijkheden. De verwachting is dat half februari 2022 de concept regeling wordt gepubliceerd.

Lees verder »