Nieuws | Denken in oplossingen

Wat doe je als de mestsilo niet meer is toegestaan en ook nog te weinig inhoud heeft? Op zoek gaan naar oplossingen natuurlijk! Dit deden Peter en Tiny van Nieuwenhoven uit Roggel. Een nieuw mestbassin was geen optie vanwege de afstand tot de buren. Daarnaast was de huisvesting van het jongvee in de oudere stallen niet optimaal en realiseerden ze daarom een nieuwe jongveestal met een grote mestopslag. Een win-winsituatie dus!

Vergunning procedures

Om deze plannen te realiseren is onze hulp ingeroepen. In 2018 zijn we samen met de ondernemer gestart met de vergunningsprocedures. Na wat hobbels op de weg, door o.a. de PAS-uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State mei 2019, hebben we de finish gehaald. Naar verwachting is de jongveestal inclusief mestopslag aan het einde van de zomer gereed voor gebruik.

Toekomstgericht

De jongveestal is voorbereid op de toekomst door nu al rekening te houden met mogelijke wijzigingen van de vloer (voor bijvoorbeeld ammoniakreductie) én is daarnaast voorzien van zonnepanelen. De zonnepanelen zorgen voor duurzame energie voor onder andere de voer- en melkrobot. Het bedrijf is voorbereid op de toekomst en is hierdoor een mooie start voor zoon Juul (22) die het bedrijf wil gaan overnemen.

We wensen de familie van Nieuwenhoven een mooie toekomst!

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Ellen Saes Adviseur milieu Meer over Ellen

Delen