Nieuws | “Bergs trekt volle zalen”

Regelmatig worden wij als Bergs Advies benaderd voor het organiseren van studieclubavonden. Voor zowel de pluimvee, varkens als rundveesector spelen wij hierin graag een rol. Het schept voor ons als adviseurs de mogelijkheid om actuele onderwerpen te delen en hierover te sparren. Op deze manier ervaren we welke vragen ondernemers hebben en hoe er vanuit de praktijk tegen verschillende onderwerpen aangekeken wordt. Een win-win situatie, als je het ons vraagt!

Mestwetgeving

Afgelopen dinsdag 29 januari, was Melkveestudieclub Limburg Mid-West te gast bij ons in Heythuysen. Leden melkveehouders waren in grote getalen aanwezig en het beloofde een interessante avond te worden. Henk Wolters trapte af met actuele onderwerpen op het gebied van mestwetgeving. Onderwerpen als het invullen van aanvullende gegevens landbouwers (AGL), opmerkingscodes vervoersbewijs dierlijke meststoffen (VDM) en fosfaatgebruiksnormen van 2020 kwamen aan de orde.

Wet natuurbescherming

Na een bewogen jaar omtrent stikstof, gaf Pieter van Lier uitleg over wat stikstof(depositie) is en waardoor het veroorzaakt wordt. Daarna werd de studieclub in een vogelvlucht meegenomen door de geschiedenis van de Wet natuurbescherming. Tevens zijn de nieuwe beleidsregels toegelicht voor vergunningsaanvragen in het kader van de Wet natuurbescherming.

Na afloop van de presentatie werd nagepraat onder het genot van een drankje. Het was een druk bezochte avond waar we positief op terugblikken. Op naar de volgende!

Ook interesse in een informatieavond of heeft u zelf vragen over uw situatie? Neem gerust contact met ons op.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Lisa Lagerberg Adviseur mestwetgeving Meer over Lisa

Delen

Nieuws | HAS Intensief Bedrijvenmarkt

Op 22 maart 2022 werd door de HAS Hogeschool in Den Bosch een Bedrijvenmarkt georganiseerd. Onze collega’s Aniek, Karen en Bart waren aanwezig en spraken met geïnteresseerden studenten over onze werkz...

Lees verder »

Personeel | Kerstpakket 2021

De Kerstman en zijn elfje zijn weer langs geweest! Ze hebben het kerstpakket weer heerlijk gevuld met producten van onze klanten. Benieuwd wat er in zit?

Lees verder »