Regels vee, geur en gezondheid buitengebied Asten verder aangescherpt

Begin van dit jaar heeft u het al kunnen zien: het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied van Asten. In de maanden daarna is er veel gebeurd. Het nieuwe Astense geurbeleid heeft heel wat stof doen opwaaien. Ook het beleid rondom gezondheid in relatie tot veehouderijen is volop in beweging. Maar wat betekent dit voor het bestemmingsplan?

Aanscherping regels pluimvee

Vanaf vandaag ligt het ontwerpbestemmingsplan voor het buitengebied ter inzage. En het plan bevat een aantal nieuwe regels. Zo zijn de regels voor pluimveebedrijven verder aangescherpt. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksresultaten over de relatie tussen veehouderijen en de gezondheid van omwonenden. Bij uitbreiding in of omschakeling naar pluimvee moet voortaan ook getoetst worden aan een endotoxinenorm.

Check nieuwe regels is belangrijk!

Het nieuwe plan geeft inzicht in de ontwikkelingsmogelijkheden van uw bedrijf. Het kan, met name voor pluimveebedrijven, grote gevolgen hebben voor de toekomstige bouw- en gebruiksmogelijkheden. Controleer daarom de regeling op uw locatie goed!

U kunt tot en met donderdag 1 december een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via de volgende link: Buitengebied Asten.

Heeft u hulp nodig?

Als u de controle door ons wilt laten uitvoeren en/of wanneer u vragen heeft over het nieuwe plan, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Gerdine van Duijnhoven of per e-mail via gerdine@bergsadvies.nl.

« Terug naar het overzicht

Delen

Deel bericht