Personeel | Samenwerken geeft energie!

Maak kennis met Guido Peeters, Adviseur Milieu

Verdeeld over twee periode, werkt Guido al bijna zeven jaar bij Bergs Advies. In 2012 begon hij als adviseur bij Bergs Advies. Die functie verruilde hij na 5,5 jaar en ging aan de slag als KAM- coördinator bij een champignonteeltbedrijf. Twee jaar later (november 2020) keerde hij weer terug op het vertrouwde nest bij Bergs Advies.

De varkenssector voelt vertrouwd

We zijn blij dat Guido inmiddels alweer 1,5 jaar bij ons terug is als Adviseur Milieu. Vanuit zijn functie richt hij zich met name op de varkenssector. Dat is voor hem geen onbekend terrein. "Als kind kwam ik veel op het zeugenbedrijf van mijn opa en ooms. Toen zij stopten, heb ik gezocht naar een alternatief en kwam ik vaak over de vloer bij een ander zeugenbedrijf. De keuze om aan de HAS in Den Bosch 'dier- en veehouderij' te gaan studeren, was dan ook niet zo moeilijk".

Brug tussen ondernemer en overheid

Als adviseur vormt Guido de brug tussen ondernemer en overheid. Met zijn kennis brengt hij mogelijkheden in kaart en adviseert bij het maken van keuzes richting de toekomst. "Ik ben een sociaal persoon en haal energie uit het sparren met agrarische ondernemers over hun bedrijfsvoering. Het is mooi werk om samen met ondernemers en collega's te onderzoeken wat de toekomst hen te bieden heeft. Daarbij neem ik werk uit handen en probeer hobbels, die we onderweg tegenkomen, zoveel mogelijk te vermijden óf uit te leggen. Met als doel de vergunning zo snel mogelijk binnen te hebben".

Een sterk wij-gevoel

"Bergs is als adviesbureau breed georiënteerd, waardoor klantvragen en daarmee ook onze werkzaamheden vaak redelijk uit elkaar liggen. Collega's van bedrijfsmanagement houden zich bijvoorbeeld vooral bezig met de zaken die de agrarisch ondernemer op dit moment bezighoudt, terwijl we vanuit bedrijfsontwikkeling heel gericht kijken naar de toekomst.

Toch staan we niet alleen dichtbij onze klant, ook als collega's weten we elkaar altijd te vinden. Vraagstukken overlappen elkaar vaak, waardoor je elkaar toch nodig hebt. Ik kan altijd bij iedereen aankloppen voor ondersteuning of om even te sparren. Een hecht en gevarieerd team waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt richting de klant. Ik voel me hier helemaal thuis".

Wil jij meer weten over Bergs Advies als werkgever? Raadpleeg dan onze website en bekijk de actuele vacatures. Staat er geen vacature open? Stuur dan een open sollicitatie. We zijn namelijk altijd op zoek naar enthousiaste mensen met een frisse blik.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Guido Peeters Adviseur milieu Meer over Guido

Delen

Nieuws | Rijksoverheid blundert in ammoniakemissies

Op 5 april 2022 is een landelijke top 100 van ammoniakbronnen gepubliceerd door de Rijksoverheid. In deze lijst staan 100 bedrijven die verantwoordelijk zouden zijn voor de grootste uitstoot van ammon...

Lees verder »

Nieuws | 2e Aanmeldronde opkoopregeling piekbelasters Limburg geopend!

De 1e tranche van de Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden wordt voor de tweede keer opengesteld door de Provincie Limburg. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 mei 2022!

Lees verder »