Personeel | Met hart voor de agrarische sector

Lisa’s passie voor de agrarische sector heeft ze op het melkveebedrijf bij haar thuis ontwikkeld. Na de middelbare school besloot ze dan ook haar studie te vervolgen aan de HAS in Den Bosch. Daar studeerde ze aan de opleiding Dier- en Veehouderij.

“Nadat ik de opleiding Dier- en Veehouderij afrondde, ging ik op zoek naar mijn eerste baan. Bergs Advies was een bekende organisatie voor me. Ik was benieuwd of ze mogelijkheden hadden voor mij als schoolverlater en stuurde ze een open sollicitatie.

Ik kreeg de kans om te starten als junior adviseur milieu binnen de afdeling bedrijfsontwikkeling van Bergs Advies. Inmiddels werk ik al bijna twee jaar met veel plezier bij dit interessante en veelzijdige bedrijf in mijn eigen woonplaats; Heythuysen.”

Diversiteit in werkzaamheden

“Het maken van geur- en fijnstof berekeningen behorende bij een m.e.r. of aanmeldingsnotitie, het sparren tijdens planvorming met collega’s en telefonisch overleg met provincies of gemeenten. Deze werkzaamheden komen dagelijks aan de orde binnen mijn functie. Hierbij ga ik gedetailleerd te werk. Ik houd de klant op de hoogte zodra er een aanvraag is ingediend, er vragen komen vanuit het bevoegd gezag of er een besluit wordt genomen. Het contact met alle betrokken partijen maakt het werk divers en erg leerzaam.”

Samen sta je sterker

“Collega’s spelen een belangrijke rol binnen mijn werk. Allereerst werken we gezamenlijk projecten uit. Daarnaast heb je collega’s nodig om elke dag bij te leren aangezien de wet- en regelgeving niet bij te houden is in ons ‘Nederland regelland’. De één is wat bekender met de Wet natuurbescherming en de ander weet weer meer van de Wabo. Zo sprokkel ik alle benodigde informatie bij elkaar en leer ik elke dag weer wat bij. Samen vormen we een gezellig team met verschillende specialisten die in mijn ogen één eigenschap delen: hart voor de agrarische sector. Dat maakt Bergs Advies voor mij een organisatie waar ik me thuis voel.”

Ambities realiseren

“Ik zie het als mijn taak om de agrarische ondernemer te ontlasten. Dit motiveert mij om samen met mijn collega’s telkens te zoeken naar een oplossing of kans die past bij de ondernemer en zijn of haar bedrijf. Wat we niet mogen vergeten in dit regelland: agrarische ondernemers zorgen, soms met behulp van een extra spant, dat het kwalitatief hoogwaardigste voedsel ter wereld elke dag op ons bordje belandt.”

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Lisa Lagerberg Adviseur mestwetgeving Meer over Lisa

Delen

Nieuws | Vergunningverlening in Noord-Brabant: Wat kan wel?

Begin maart heeft de provincie Noord-Brabant bekend gemaakt dat de vergunningverlening in het kader van de Wet natuurbescherming stil ligt. Een zelfde bericht bereikte ons vanuit de Brabantse omgeving...

Lees verder »

Nieuws | Wijziging IOV Noord-Brabant

Op 20 maart 2023 heeft de provincie Noord-Brabant de vastgestelde wijziging van de IOV bekend gemaakt.

Lees verder »