Nieuws | Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor alle sectoren verlengd

Op 9 december 2020 is bekend gemaakt dat de verbreding van de TVL voor vrijwel alle SBI-codes ook voor het 1e kwartaal 2021 geldt. Hiermee komt dus ook de agrarische sector weer in aanmerking voor de tegemoetkoming. Aangegeven is dat de verbreding wordt doorgetrokken tot en met het 2e kwartaal van 2021.

Het is vanaf 15 februari 2021 12:00 uur mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de TVL Q1. De deadline van de openstelling is vrijdag 30 april 2021 om 17:00 uur. Ondernemers die in het 1e kwartaal 2021 meer dan 30% omzetverlies geleden hebben ten opzichte van het 1e kwartaal 2019 kunnen in aanmerking komen voor de tegemoetkoming.

Voorwaarden

De voorwaarden van de regeling zijn op grote lijn gelijk aan die van de openstelling voor het 4e kwartaal. Er zijn echter een aantal belangrijke wijzigingen in de regeling. Zo wordt het subsidiepercentage verhoogd naar 85%, het minimum subsidiebedrag naar €1.500 (voorheen €750) en het maximum subsidiebedrag naar €330.000 voor mkb-bedrijven (voorheen €90.000). Het percentage vaste lasten van agrarische SBI-codes wordt tevens verhoogd van 20 naar 41%. Deze opslag van 21% is volgens de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) een opslag voor de speciale kosten om planten en dieren in leven te houden. De minimale eis voor het omzetverlies blijft op 30% staan.

Vanwege Europese regels mogen land- en tuinbouwbedrijven niet meer dan €100.000 steun ontvangen. Om het de ondernemers in de land- en tuinbouw toch mogelijk te maken om gebruik te maken van de maximale subsidie is het kabinet bezig om hiervoor nieuwe afspraken met de Europese Unie op te stellen. Hiervoor is echter tijd nodig.

Tegemoetkoming voor starters

Voor bedrijven die tussen 1 januari en 30 juni 2020 gestart zijn zal een aparte startersregeling volgen. Deze regeling zal gebaseerd worden op de TVL en geldt voor zowel het 1e als 2e kwartaal van 2021. Op dit moment wordt aan de invulling hiervan gewerkt. Het kabinet hoopt in mei 2021 het loket te kunnen openen.

Denk je met jouw onderneming in aanmerking te komen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q1)? Of wens je meer informatie over de regeling of startersregeling? Neem dan contact op met Wendy Boonen of Marije Riedé.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies / Adviseur mestwetgeving Meer over Marije

Delen

Nieuws | POP3 subsidie voor agrarische ondernemers in Limburg

Vanaf 1 november t/m 15 december 2022 is het mogelijk om een subsidie aanvraag in te dienen voor fysieke investeringen van agrarische ondernemers in de provincie Limburg.

Lees verder »

Nieuws | Rendement van je zonnepanelen behouden

Zonnepanelen worden dag en nacht blootgesteld aan vuil uit de omgeving. Vuil en aanslag zorgen voor een verminderde lichtinval. Het schoonmaken van zonnepanelen kan financieel interessant zijn.

Lees verder »