Nieuws | Subsidie innovatieve stalsystemen voor Brabantse melkveehouders

Vanaf 13 december 2021 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor de investering in innovatieve stalsystemen. Hiermee stimuleert de zogeheten ‘First Movers-regeling’ veehouders bij het investeren in nieuwe stalsystemen die emissies bij de bron aanpakken.

Deze openstelling is speciaal voor melkveehouders omdat er recent twee nieuwe stalsystemen in de Regeling ammoniak en veehouderij zijn opgenomen, namelijk:

  1. A 1.37 – Ligboxenstal met een indrukbare drainerende loopvloer voorzien van een mestschuif, de urine en mest worden direct gescheiden en apart opgeslagen (BVPro).
  2. A 1.38 – Ligboxenstal voorzien van geprofileerde rubberen oplegmatten met ruitprofiel onder 2% afschot naar een centrale giergoot en frequente mestverwijdering met vaste mestschuif (Lely Sphere).

Vraag tijdig subsidie aan

De provincie stelt € 460.000 beschikbaar in de First Movers-regeling. Melkveehouders kunnen aanspraak maken op 40% van de investeringskosten met een maximum van € 25.000 per bedrijf. Jonge landbouwers worden extra ondersteund en kunnen aanspraak maken op een maximum van € 30.000 per bedrijf. Let op: de subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst! Het is dus belangrijk om tijdig een aanvraag in te dienen.

Meer informatie

Ben je melkveehouder in Noord-Brabant en wil je investeren in één van de twee stalsystemen? Neem dan contact op met Wendy Boonen of Marije Riedé voor de mogelijkheden.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies / Adviseur mestwetgeving Meer over Marije

Delen

Nieuws | Informatieplicht energiebesparing

Vanaf 2019 moeten bedrijven die onder de energiebesparingsplicht vallen eens in de vier jaar rapporteren over de genomen energiebesparende maatregelen.

Lees verder »

Nieuws | Omgevingswet in werking per 1 januari 2024

De kogel is door de kerk. Op 1 januari treedt de Omgevingswet in werking, en we krijgen er allemaal mee te maken!

Lees verder »