Nieuws | Registreren van tractors: nu is het moment!

Vanaf 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het rijden met landbouwmachines op de openbare weg. Met ingang van deze datum is de registratie- en kentekenplaatplicht ingevoerd. Dit wil zeggen dat motorvoertuigen met een maximale constructiesnelheid van meer dan 6 km/h en getrokken voertuigen met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25km/h geregistreerd moeten worden.

Wij raden het sterk aan om deze machines nu al te registreren. Tot en met 31 december 2021 werkt men bij het RDW met een overgangsperiode waarbij er geen technische inspectie nodig is. Op dit moment kan deze registratie dus nog zonder keuring.

Hoe werkt het registreren?

Wanneer je in het bezit bent van een landbouwvoertuig, moet je deze online registreren bij de RDW. Hiervoor dien je in te loggen met DigiD of e-Herkenning. Maatschappen, eenmanszaken en particulieren loggen in met DigiD.

Bedrijven, stichtingen, verenigingen en andere organisaties dienen in te loggen met e-Herkenning.

Het registreren kost op dit moment € 18,- per voertuig. Heb je nu een grensverkeer kenteken dan kost de registratie € 10,40.

Aanvraag kenteken

Wanneer de tractor sneller rijdt dan 25 km/h dient deze voorzien te worden van een kentekenplaat. Deze plaat hoort goed zichtbaar achterop de tractor bevestigd te worden.

Hulp bij registratie

Het grote voordeel van tijdig registreren: het bespaart geld, geen RDW-keuring bij registratie en eventuele problemen kunnen vroegtijdig opgelost worden.

Lukt het niet om de landbouwvoertuigen te registreren of zijn er problemen met inloggen? Of wens je meer informatie over de registratieplicht?

Neem dan contact op met Bram Bohnen of Frank Beerens via telefoonnummer 0475-494407.


« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Bram Bohnen Adviseur mestwetgeving Meer over Bram

Delen

Nieuws | Sinterklaasgedicht 2022

Sinterklaas bestelde “un petit croissant". Toen hij dit jaar aankwam in ons kikkerland.

Lees verder »

Nieuws | Controleer de ‘Beslissing uitbetaling Basisbetalingsregeling 2022’

De eerste bedrijven hebben reeds van RVO de brief Beslissing uitbetaling Basisbetalingsregeling 2022 ontvangen. Controleer deze goed.

Lees verder »