Nieuws | Nieuwe Freilandstal voor Bart van den Boom!

De nieuwe stal van Bart van den Boom in Kelpen-Oler is klaar voor gebruik. Helaas kon de open dag vandaag niet doorgaan vanwege de dreiging van vogelgriep. Via deze weg willen wij Bart toch in het zonnetje zetten en hem veel succes wensen met zijn nieuwe stal!

De stal is gericht op het houden van leghennen volgens het Freilandprincipe. Dit betekent dat de 29.000 hennen van ’s ochtends tot zonsondergang gebruik kunnen maken van ca. 12 hectare uitloop. De stal is voorzien van een volièresysteem. Vanuit de stal hebben de hennen toegang tot een zogenaamde koude scharrelruimte, dit is de overgang naar de buitenuitloop. Uniek is het gebruik van automatische graanstrooiers in de stal. Hiermee wil Bart de hennen afleiding bieden om pikkerij zoveel mogelijk te voorkomen.

Wij merken dat er steeds meer vraag is naar omschakeling naar Freilandstallen. Bel gerust om te vragen naar de mogelijkheden op uw locatie. U kunt vragen naar Ellen Saes of Angela Venneker. Wij kunnen u vervolgens verder begeleiden in het vergunningentraject zoals we dat ook bij Bart hebben gedaan.

Tip: Binnenkort plaatsen we op LinkedIn een artikel met uitgebreidere praktische informatie over de verschuiving van de markt naar uitloop en biologisch gehouden kippen. Dat artikel zal ook in onze kennisbrief verschijnen. Via onze website kunt u zich aanmelden voor de kennisbrief.

« Terug naar het overzicht

Delen

Nieuws | Landelijke Beëindigingsregeling Veehouderij (Lbv)

Ben je veehouder en overweeg je te stoppen? Dan biedt deze nieuwe regeling wellicht mogelijkheden. De verwachting is dat half februari 2022 de concept regeling wordt gepubliceerd.

Lees verder »

Nieuws | Nieuwe stal opfokleghennen een feit!

De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe stal voor opfokleghennen in Haler. De eerste kuikens komen half januari 2022 in deze stal en kunnen vrij bewegen in het volière systeem. Op de plek van deze...

Lees verder »