Nieuws | Nieuwe 3-sterren pluimveestal een feit

Waar voorheen melkvee- en varkensstallen stonden, staat inmiddels een moderne 3-sterren pluimveestal. Een project waar wij als Bergs Advies trots op zijn, want het is niet zomaar een stal.

In het begin van het jaar namen wij jullie mee in het traject voor het realiseren van een nieuwe pluimveestal aan de Peelweg in Ysselsteyn. Voor de oude bebouwing betekende de sloop het einde, maar het was een nieuw begin voor de stal die er nu staat.

De nieuwe stal

Na ongeveer een half jaar is de pluimveestal volledig gerealiseerd en komen binnen enkele dagen de eerste legkippen op het bedrijf. De stal voldoet aan de 3-sterren eisen van de dierenbescherming én de kippen hebben aanvullend nog de beschikking over 20 hectare buitenruimte. Dit is een uitzonderlijke combinatie en laat zien hoe gedreven de ondernemer is.

De stal is voorzien van een volière-inrichting, welke op zichzelf al emissies reduceert. Daarnaast zijn er nog een tweetal emissiereducerende technieken geplaatst, namelijk strooiselschuiven en warmtewisselaars. Een toekomstbestendig bedrijf op het gebied van zowel milieu als dierenwelzijn.

Doordat de ondernemer gebruik maakt van buitenuitlopen, is door ons gekeken naar het optimaal benutten van omliggende gronden. De oude percelen pasten niet logisch in het uitloopplan, waardoor er een grondruil heeft plaatsgevonden met naastgelegen grondeigenaren en het Waterschap. Samen kom je verder blijkt maar weer!

Project goed afgerond

Voor ons betekent dit het einde van een erg mooi project, maar voor de ondernemer van Yverde begint het nu pas echt! We wensen hem veel geluk en werkplezier op deze mooie locatie!

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan zowel deel 1: “Eind en begin” als deel 2: “Het hoogste punt bereikt!”. Heb je zelf ook toekomstplannen? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs van de afdeling bedrijfsontwikkeling.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Pieter van Lier Bedrijfsadviseur Meer over Pieter

Delen

Nieuws | Landelijke Beëindigingsregeling Veehouderij (Lbv)

Ben je veehouder en overweeg je te stoppen? Dan biedt deze nieuwe regeling wellicht mogelijkheden. De verwachting is dat half februari 2022 de concept regeling wordt gepubliceerd.

Lees verder »

Nieuws | Nieuwe stal opfokleghennen een feit!

De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe stal voor opfokleghennen in Haler. De eerste kuikens komen half januari 2022 in deze stal en kunnen vrij bewegen in het volière systeem. Op de plek van deze...

Lees verder »