Nieuws | Klopt mijn WOZ-beschikking?

De WOZ-beschikking valt weer in de brievenbus, maar klopt deze wel? Het is verstandig om deze na te kijken. Zo voorkom je dat je honderden euro’s teveel betaalt.

Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald?

Gemeenten bepalen de waarde van onroerende zaken (WOZ-waarde) door middel van een taxatie. Een taxateur bekijkt een aantal vergelijkbare panden die rond 1 januari van het vorige jaar zijn verkocht. Hij kijkt onder andere naar gegevens over de grond en gebouwen. Jouw WOZ-waarde kan dus ook afgeleid zijn van andere onroerende zaken in de omgeving. Wees dus kritisch!  

Controleren WOZ-waarde

Via het WOZ-waardeloket kun je gratis de WOZ-waarde van jouw en andere onroerende zaken opvragen. Ook is het mogelijk om bij de gemeente een taxatieverslag op te vragen van jouw woning of bedrijfspand. Met de koopsominformatie van het Kadaster kun je daarnaast ook nog controleren of de WOZ-waarde ongeveer klopt.  

Ben je het niet eens met de beschikking?

Mocht je het niet eens zijn met de beschikking, dan kan het zinvol zijn om bezwaar te maken. Let op: dit moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking!   

Contact

Kom je er niet uit of wil je dat wij een bezwaar indienen? Wij helpen je graag verder. Neem hiervoor contact op met Jolanda van Ool via 0475-494407.  
« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Jolanda van Ool Adviseur productierechten / Administratief medewerkster Meer over Jolanda

Delen