Nieuws | ISDE-subsidie voor zonnepanelen en windturbines

Op 14 december zijn de wijzigingen van de ISDE-regeling in de Staatscourant gepubliceerd. Waar in 2020 enkel de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler gesubsidieerd werd, is het in 2021 ook mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen en windturbines die aangesloten worden op een kleinverbruikersaansluiting. Voor zonnepanelen en windturbines is een budget van 40 miljoen euro beschikbaar in 2021. Voor de overige investeringen is een apart budget van 124 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden

Voorwaarde voor de subsidie voor zonnepanelen en windturbines is dat deze uitsluitend bedoeld is voor zakelijke aanvragers. Het aanvragen van subsidie voor warmtepompen en zonneboilers kan, net zoals in 2020, zowel zakelijk als privé worden aangevraagd. Hierbij zijn wel belangrijke verschillen in het aanvraagproces. Het aanvraagproces voor de zakelijke aanvrager betekent dat er nog geen opdrachten aangegaan mogen worden vóór het indienen van een subsidie aanvraag.

Vanaf wanneer is het mogelijk om subsidie aan te vragen?

Vanaf 4 januari 2021 is het eLoket van RVO geopend voor subsidie aanvragen. Staat de aanschaf van zonnepanelen, een windturbine, warmtepomp of zonneboiler op jouw planning? En ben je benieuwd wat hier de subsidie mogelijkheden voor zijn? Neem dan contact op met Wendy Boonen of Marije Riedé.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies Meer over Marije

Delen

Nieuws | Definitieve aanvraag GLB-subsidies, van 15 oktober tot 30 november

Heb je in de Gecombineerde Opgave jouw bedrijf aangemeld voor subsidies uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB)? Deze aanvraag dient nu definitief gemaakt te worden, tussen 15 oktober en 30 nov...

Lees verder »

Nieuws | Subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming

Vanaf 1 september t/m 29 september 2023 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren.

Lees verder »