Nieuws | ISDE-subsidie voor zonnepanelen en windturbines

Op 14 december zijn de wijzigingen van de ISDE-regeling in de Staatscourant gepubliceerd. Waar in 2020 enkel de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler gesubsidieerd werd, is het in 2021 ook mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanschaf van zonnepanelen en windturbines die aangesloten worden op een kleinverbruikersaansluiting. Voor zonnepanelen en windturbines is een budget van 40 miljoen euro beschikbaar in 2021. Voor de overige investeringen is een apart budget van 124 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden

Voorwaarde voor de subsidie voor zonnepanelen en windturbines is dat deze uitsluitend bedoeld is voor zakelijke aanvragers. Het aanvragen van subsidie voor warmtepompen en zonneboilers kan, net zoals in 2020, zowel zakelijk als privé worden aangevraagd. Hierbij zijn wel belangrijke verschillen in het aanvraagproces. Het aanvraagproces voor de zakelijke aanvrager betekent dat er nog geen opdrachten aangegaan mogen worden vóór het indienen van een subsidie aanvraag.

Vanaf wanneer is het mogelijk om subsidie aan te vragen?

Vanaf 4 januari 2021 is het eLoket van RVO geopend voor subsidie aanvragen. Staat de aanschaf van zonnepanelen, een windturbine, warmtepomp of zonneboiler op jouw planning? En ben je benieuwd wat hier de subsidie mogelijkheden voor zijn? Neem dan contact op met Wendy Boonen of Marije Riedé.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies / Adviseur mestwetgeving Meer over Marije

Delen

Nieuws | POP3 subsidie voor agrarische ondernemers in Limburg

Vanaf 1 november t/m 15 december 2022 is het mogelijk om een subsidie aanvraag in te dienen voor fysieke investeringen van agrarische ondernemers in de provincie Limburg.

Lees verder »

Nieuws | Rendement van je zonnepanelen behouden

Zonnepanelen worden dag en nacht blootgesteld aan vuil uit de omgeving. Vuil en aanslag zorgen voor een verminderde lichtinval. Het schoonmaken van zonnepanelen kan financieel interessant zijn.

Lees verder »