Nieuws | Het hoogste punt bereikt

Van de voormalige melkvee- en varkensstallen is intussen niets meer te zien. De bouw van de nieuwe pluimveestal is in volle gang en het hoogste punt is inmiddels bereikt! Op de locatie aan de Peelweg in Ysselsteyn wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw en modern pluimveebedrijf voorzien van een buitenuitloop voor leghennen.

Gebruik van het weiland

Voor de uitloopruimte wordt het omliggend weiland gebruikt. Het weiland kon tot voor kort niet optimaal benut worden doordat er een sloot midden door 20 hectare weiland liep. In overleg met de gemeente en het waterschap zijn we erin geslaagd om de sloot te mogen verleggen. Uiteindelijk biedt dit voor alle partijen een oplossing. Uiteraard begeleiden wij hierin ook de aanvraag voor de watervergunning, de leggerwijziging en het maken van de afspraken met het waterschap en de gemeente.

Inmiddels is de nieuwe sloot gegraven en vordert het project gestaag. In december zal de stal opgeleverd worden en zullen hier de eerste leghennen rondscharrelen. Benieuwd naar het eindresultaat? Houd onze website in de gaten of volg ons op Facebook of LinkedIn.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Pieter van Lier Bedrijfsadviseur Meer over Pieter

Delen

Nieuws | Landelijke Beëindigingsregeling Veehouderij (Lbv)

Ben je veehouder en overweeg je te stoppen? Dan biedt deze nieuwe regeling wellicht mogelijkheden. De verwachting is dat half februari 2022 de concept regeling wordt gepubliceerd.

Lees verder »

Nieuws | Nieuwe stal opfokleghennen een feit!

De laatste hand wordt gelegd aan de nieuwe stal voor opfokleghennen in Haler. De eerste kuikens komen half januari 2022 in deze stal en kunnen vrij bewegen in het volière systeem. Op de plek van deze...

Lees verder »