Nieuws | Heb je de KringloopWijzer 2021 al ingevuld?

Alle melkveehouders in Nederland zijn verplicht om vanuit hun zuivelonderneming de KringloopWijzer in te vullen. Ons advies is om dit tijdig en zorgvuldig te doen.

Wanneer uiterlijk invullen?

Bij enkele zuivelondernemingen kun je duurzaamheidspunten krijgen als je de KringloopWijzer vóór 1 maart óf 15 maart invult. Landelijk dient de KringloopWijzer over het jaar 2021 uiterlijk 15 mei 2022 ingediend te zijn. Kijk dus goed wat voor jou de meest gunstige datum is om in te dienen.

Gegevens KringloopWijzer

Het is mogelijk om een digitale datakoppelingen te maken met leveranciers en/of afnemers. De bedrijfsspecifieke gegevens worden dan automatisch ingelezen in de KringloopWijzer. Wel willen wij benadrukken om de ingelezen gegevens goed te controleren vanwege fouten! Dit komt namelijk regelmatig voor. 

Meer informatie

Heb je vragen over de KringloopWijzer of kunnen wij jou ondersteunen bij het invullen? Neem gerust contact op met onze specialist Bart Nijskens.
« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Bart Nijskens Adviseur mestwetgeving Meer over Bart

Delen

Nieuws | De Kringloopwijzer invullen

Voor veel melkveehouders in Nederland is het verplicht om vanuit hun zuivelonderneming de Kringloopwijzer in te vullen. Ons advies is om dit tijdig en zorgvuldig te (laten) doen.

Lees verder »

Nieuws | Mest uitrijden op vroege teelten

Vanaf dit jaar is de start van de uitrijperiode voor drijfmest op bouwland gewijzigd naar 16 maart i.p.v. 16 februari.

Lees verder »