Nieuws | Gecombineerde opgave 2022

Op 1 maart is het startschot gegeven voor de Gecombineerde Opgave 2022. Dat betekent dat wij ook weer gestart zijn met het inplannen van afspraken. Als ondernemer heb je tot en met 15 mei de tijd om deze in te vullen.
Het invullen hiervan is o.a. essentieel voor het bepalen van de plaatsingsruimte, eventuele derogatie, het aanvragen van uitbetaling van de betalingsrechten en subsidie van agrarisch natuurbeheer. Ieder bedrijf dat van RVO een uitnodiging krijgt om een Gecombineerde Opgave te doen, moet deze insturen.

Vergroeningstoeslag

Voor een spoedig verloop vragen wij om al goed na te denken over jouw bouwplan, de op te geven percelen én hoe te voldoen aan de vergroeningseisen. Afgelopen jaar zijn er bedrijven die een korting hebben gehad op de vergroeningstoeslag doordat niet (volledig) aan de vergroeningseisen werd voldaan.

Grondmonsters

Uitslagen van grondmonsters (ter bepaling van de fosfaattoestand) kun je klaarleggen of meenemen. Dit jaar zijn de grondmonsters, gestoken tussen 16 mei 2018 en 15 mei 2022, geldig.

Betalingsrechten

Heb je grond geruild met collega’s en moet er nog geschoven worden met betalingsrechten? Dan dient dit uiterlijk 15 mei digitaal geregeld te zijn! Afgelopen jaar zijn namelijk al enkele betalingsrechten vervallen door ze twee jaar op rij niet (volledig) te benutten.

Wil je gebruik maken van onze diensten en wil je een afspraak inplannen? Of heb je vragen? Neem dan gerust telefonisch contact op via 0475-494407.

« Terug naar het overzicht

Delen