Nieuws | De juiste koers varen

Bersgweekend 2021

Afgelopen weekend vond onze jaarlijkse ‘Bergsdag’ plaats. Deze jaarlijks terugkerende dag werd een jaar uitgesteld wegens corona. Gelukkig kon onze gezamenlijke Bergsdag dit jaar wél plaatsvinden! Vanwege het 20 jarig bestaan van Bergs Advies vorig jaar, werd de Bergsdag dit jaar zelfs uitgebreid met een hotelovernachting. Het werd dus een Bergsweekend!

Skûtsjesilen in Friesland

Zaterdagochtend vertrokken we in alle vroegte naar het mooie Friesland. Daar startten we met een lunch alvorens we met het pontje richting Starteiland (een eiland in het Sneekermeer) gingen. Bij restaurant ‘It Foarûnder’ kregen we uitleg over de oorsprong van het ‘skûtsjesilen’ en instructies over wat we moesten doen bij bepaalde commando’s op de boot. Daarna mochten we aan boord bij vier ‘skûtjes’ (schuitjes). We kregen opdracht om zeilen te hijsen, zwaarden te bedienen en lijnen goed vast te houden. Alles om te voorkomen dat er iemand over boord zou slaan en de goede kant op zouden zeilen.

Dat is ons gelukt! Al snel bleek dat we ook op het water de juiste koers konden varen en niemand over boord lieten slaan.

Een geslaagd weekend

Na al het harde werken was het ‘s avonds tijd voor een barbecue en een borrel in het plaatselijke café. Voor sluitingstijd zijn we weer gezamenlijk op het pontje gestapt om, in het donker, de oversteek richting ons hotel te maken. Na een goed ontbijt op zondagmorgen was het weer tijd om naar huis te gaan.

Het was een zeer geslaagd weekend. Nogmaals een speciale dank aan de organisatie en directie.


« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Miriam Nijssen Adviseur ruimtelijke ontwikkeling Meer over Miriam

Delen

Nieuws | Sinterklaasgedicht 2022

Sinterklaas bestelde “un petit croissant". Toen hij dit jaar aankwam in ons kikkerland.

Lees verder »

Nieuws | Controleer de ‘Beslissing uitbetaling Basisbetalingsregeling 2022’

De eerste bedrijven hebben reeds van RVO de brief Beslissing uitbetaling Basisbetalingsregeling 2022 ontvangen. Controleer deze goed.

Lees verder »