Nieuws | Definitieve aanvraag GLB-subsidies, van 15 oktober tot 30 november

Heb je in de Gecombineerde Opgave jouw bedrijf aangemeld voor subsidies uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB)? Deze aanvraag dient nu definitief gemaakt te worden, tussen 15 oktober en 30 november. Dit geldt voor zowel de basispremie als de premie voortkomend uit de eco-regelingen.

Wijzigingen doorgeven Bij de definitieve GLB-aanvraag moeten eventuele wijzigingen doorgevoerd worden in de Gecombineerde Opgave, zodat de bedrijfssituatie actueel is. Denk hierbij aan de volgende punten:

 • het wijzigen van de hoofdteelt, voorteelt en/of nateelt(en);
 • het wijzigen van de ingangsdatum en/of einddatum van het perceel;
 • het intrekken van een eco-regeling wanneer deze niet behaald is (bijvoorbeeld een vroeg rooigewas of mais met onderzaai);
 • het invullen van de inzaaidatum van het vanggewas.  

  Vooral de inzaaidata van de vanggewassen zijn van belang voor onder andere de bemestingsnormen, de 1 oktober stimuleringsregeling en een eventueel rustgewas.

  Hierbij zijn 5 keuzes:
   1. uiterlijk 1 september (als onbemest vanggewas na korte teelt)
   2. uiterlijk 1 oktober
   3. Voor 15 oktober
   4. Voor 1 november
   5. Na 1 november  

  Zorg daarom dat je de juiste gegevens bij de hand hebt: op welk perceel is welk vanggewas gezaaid en op welke datum. Mocht er een mengsel gezaaid zijn, is het belangrijk om te weten welk gewas er het meest op het perceel aanwezig is.

  Wij nemen contact met je op

  Wij nemen zelf contact met je op voor het inplannen van een afspraak om de definitieve aanvraag door te sturen. Heb je vragen of wil je zelf alvast een afspraak inplannen? Neem dan contact op met je contactpersoon van Bergs Advies.   
« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Bart Nijskens Adviseur mestwetgeving Meer over Bart

Delen

Nieuws | Subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming

Vanaf 1 september t/m 29 september 2023 is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren.

Lees verder »

Nieuws | Klopt mijn WOZ-beschikking?

De WOZ-beschikking valt weer in de brievenbus, maar klopt deze wel? Het is verstandig om dit na te kijken. Zo voorkom je dat je honderden euro’s teveel betaald.

Lees verder »