Blog | Een kijkje in de keuken – deel 4

Dichtbij

In mijn vorige blogs heb je kunnen lezen hoe ik de kernwaarden van Bergs Advies eerlijk, specialist en passie terugzie in mijn eigen werk. Daarom heb ik je een kijkje in de keuken gegeven, hoe mijn werk eruitziet en wat mijn beweegredenen zijn. In deze blog licht ik onze laatste kernwaarde ‘dichtbij’ toe vanuit mijn persoonlijk perspectief als adviseur bij Bergs Advies.

Waardering

Intensieve trajecten zoals de begeleiding van warme sanering, maar ook het wijzigen van het bestemmingsplan vanwege grote veranderingen of omschakelingen binnen het bedrijf, zorgen voor extra betrokkenheid bij het project, maar ook zeker bij de ondernemer. Je staat dichtbij de klant en trekt samen op in het proces.

In ons werk hebben we te maken met gedreven mensen, die hard werken voor hun onderneming en niet altijd de waardering voelen en krijgen die ze verdienen. Een bedrijf saneren is niet zomaar een beslissing die genomen wordt. Het betekent voor agrarisch ondernemers dat ze een belangrijk hoofdstuk van hun leven definitief afsluiten. Daar zit ook een hoop gevoel en emotie bij. Dat wordt pas écht zichtbaar als de laatste varkens het bedrijf verlaten en alle stallen definitief leeg zijn en blijven. Juist dit emotionele en persoonlijke aspect maakt mijn werk zo mooi. Deze menselijke kant maakt dat je nóg beter je best doet om het hoofdstuk goed af te sluiten, maar met name ook om ze te helpen bij het mogelijk maken van een nieuwe passende toekomst binnen de locatie.

Veranderingen bieden kansen

Het geeft mij veel voldoening om samen te werken aan het te bereiken eindresultaat en de ondernemer hierin te ondersteunen en te begeleiden. De weg ernaartoe is niet altijd mooi recht en de snelheid is ook niet altijd zoals de ondernemer het wenst. We worden vrijwel dagelijks geconfronteerd met onvoorziene omstandigheden, maar ook met veranderingen in wet- en regelgeving en overheidsbeleid. Echter hoeven veranderingen, naar mijn mening, niet altijd negatief te zijn. Verandering biedt ook kansen, het resulteert in uitdagingen en juist die zaken pak ik – en pakken wij als Bergs Advies – graag met onze klanten aan. “Samen met ondernemers de ambities realiseren”.

Ik sta voor je klaar en help je graag om deze ambities te realiseren.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Margritte Rampen Adviseur ruimtelijke ontwikkeling Meer over Margritte

Delen

Blog | Het ‘’nieuwe GLB’’ in 2024

Het is nat buiten en met een beetje geluk is het jou gelukt de gewassen van het land te halen. Anderen moeten misschien nog een deel van de aardappelen uit de grond halen.

Lees verder »

Personeel | Bergsdag 2023

Zaterdag 7 oktober was het weer zover: de jaarlijkse ‘Bergsdag’. Met ongeveer 40 personen reisden we af naar Eindhoven, waar de organisatie allerlei leuks had bedacht.

Lees verder »