Neem een ‘bite’ in een nieuwe appel of peer!

De oogst van appels en peren is weer begonnen. Er hangt een goede kwaliteit fruit aan de bomen met een prima smaak! Voor u een ‘bite’ kunt zetten in een appel of peer is er al veel werk verricht. Nog meer reden om te genieten van een Nederlandse appel of peer!

Het fruit wordt met de hand geplukt en meteen verkocht of een aantal maanden opgeslagen in koelcellen. De weg naar de consument is heel divers en gaat al lang niet meer alleen via de veiling. Het fruit van deze oogst kan tot volgend jaar zomer verkocht worden.

Een goede verkoop van de verschillende appel- en perenrassen is afhankelijk van allerlei factoren. De boycot van Rusland en een grotere Poolse appeloogst, hebben ook op het komende afzetseizoen een sterke invloed. Voor de rassen Elstar en Conference is er dit seizoen toch voorzichtig optimisme. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) is een promotie campagne gestart om de afzet en prijsvorming te stimuleren. Het Nederlands fruit is van goede kwaliteit en als de consument de nieuwe campagne volgt, moet het goed komen. De seinen staan voor consumenten dan ook op groen. “Verwen jezelf elke dag weer, met een appel of peer!”14

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Chantal Houben Adviseur mestwetgeving Meer over Chantal

Delen

Deel bericht