Mestintermediair zijn en blijven

Wilt u een intermediaire onderneming starten of wilt u uw bestaande intermediaire onderneming overdragen? De eerste vereiste voor een nieuwe intermediaire onderneming, is het regelen van een inschrijving bij de Kamer van Koophandel [1 dag].

De volgende stap is het aanvragen van Eherkenning bij een aanbieder van deze dienst [2 weken].

Daarna dient de onderneming geregistreerd te worden als intermediaire onderneming bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Dit kan alleen door het invullen van een digitale vragenlijst op www.mijn.rvo.nl. Naast de beoordeling van gegevens door RVO via Justitie, politie en de Kamer van Koophandel, doet Landelijk Bureau Bibob ook nader onderzoek.

Als de aanmeldprocedure voltooid is [6 weken] en de onderneming geregistreerd staat als mestintermediair, kunnen transportmiddelen en bemonstering-, verpakkings-, AGR-GPS-apparatuur aangemeld/overgedragen worden bij RVO [1 dag]. Ook mestopslagen dienen aangemeld/overgedragen te worden bij RVO en krijgen elk een identificatienummer. Als intermediaire onderneming mag u vanaf dit moment (dierlijke) meststoffen verhandelen, transporteren en opslaan en bent u verplicht een administratie bij te houden.

Heeft u te maken met export van mest, dan bent u ook verplicht om de benodigde erkenningen voor export en/of mestverwerking aan te vragen bij de nVWA [4 weken].

De oplettende lezer heeft al in de gaten dat het totale traject om intermediair te worden, zomaar 2 á 3 maanden kan duren.

Tip: schrijf niet het actieve KvK-nummer van uw intermediaire onderneming uit. Hierdoor vervallen per direct lopende registraties, waardoor bedrijfsactiviteiten niet meer uitgevoerd kunnen worden. Regel eerst bovenstaande zaken zodat u intermediair bent en blijft.

Heeft u vragen over een inschrijving of wijziging van uw intermediaire onderneming kunt u contact opnemen met Tom Nabuurs via telefoonnummer 0475-494407 of door een e-mail te sturen naar tom@bergsadvies.nl.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Tom Nabuurs Adviseur mestwetgeving Meer over Tom

Delen

Deel bericht