Is er al handel in betalings- en productierechten?

Het antwoord hierop is ja. In dit nieuwsbericht neem ik graag even de verschillende productierechten met u door.

Betalingsrechten

Heeft u betalingsrechten over? Voorkom dat ze vervallen. Heeft u nog ruimte voor betalingsrechten? Probeer deze te benutten. Wij hebben continu aanbod en ruimte voor betalingsrechten. Huur, verhuur, koop, verkoop van betalingsrechten moet uiterlijk 15 mei geregeld zijn.
Zowel met het correct invullen van de Gecombineerde Opgave als ook het bemiddelen in betalingsrechten is Bergs Advies u graag van dienst.

Leden Leverings-Bewijzen (LLB’s)

Er is veel vraag vanuit de suikerbietentelers naar LLB’s. Het aanbod daarentegen lijkt vooralsnog beperkt. Heeft u aanbod, dan horen wij het graag.

Fosfaatrechten

De vraag naar fosfaatrechten is er wel maar daadwerkelijke handel is nog minimaal. Doordat de vraag wel aanhoudt zijn prijzen stabiel tot licht stijgend.

Pluimveerechten

De markt in pluimveerechten is rustig waarbij er sprake lijkt te zijn van veel aanbod. Potentiële kopers wachten vooralsnog af.

Varkensrechten

Er is nu al sprake van handel in varkensrechten, met name aanbod van kooprechten vanuit de stoppersregeling. Daar tegenover staat ook vraag, met name vanuit de varkenshouders die zich aangemeld hebben voor de Saneringsregeling Varkenshouderij. Veel van hen dienen rechten bij te kopen om te voldoen aan de voorwaarden van deze regeling. Wilt u uw rechten verkopen of heeft u er weer nodig dit jaar? Dan is het nu de moeite waard om uw opties te bekijken.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Rob van Helmond Bedrijfsadviseur / Adviseur productierechten Meer over Rob

Delen

Deel bericht