Vacatures1

Heeft u de plaatsingsruimte al in beeld?

De eerste percelen bouwland komen momenteel weer vrij. Er worden al erwten, uien en wortelen gerooid. De hoogste tijd dus om te bekijken of er nog ruimte is om dierlijke mest aan te voeren en eventueel kunstmest(vervangers). Hiermee kan de volgteelt of groenbemester een goede start gegeven worden.

De gebruiksnormen zijn in 2020 verder omlaag bijgesteld. Dit betekent dat er nog 75 kg fosfaat per ha grasland en 40 kg fosfaat per ha bouwland gebruikt mag worden. Als u middels grondmonsters tijdig in de gecombineerde opgave heeft aangeven dat uw gronden een lagere fosfaattoestand hebben mag u meer fosfaat per ha brengen.

De uitrijperiode voor dierlijke mest op zandgrond is dit jaar tot en met 15 september, waarbij wel de verplichting geldt om een groenbemester te zaaien.
Let op de stikstofnorm voor groenbemesters, deze is vanaf vorig jaar in de meeste situaties met 50% verlaagd. Let daarom dus op dat u niet te veel kunstmest(vervangers) gebruikt.

Heeft u behoefte aan advies inzake het berekenen van de resterende plaatsingsruimte, dan kunt u uiteraard contact opnemen met Bergs Advies BV op telefoonnummer 0475-494407.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: René Orbon Adviseur mestwetgeving Meer over René

Delen

Deel bericht