Eherkenning onderdeel van bedrijfsvoering

Steeds meer (overheids)organisaties vragen om in te loggen met Eherkenning op verschillende betrouwbaarheidsniveau ’s. Toch is het niet altijd duidelijk welk betrouwbaarheidsniveau voor een organisatie nodig is, wanneer de werking van Eherkenning vervalt of wanneer een upgrade noodzakelijk is.

Een actieve Eherkenning is gekoppeld aan een actief Kamer van Koophandel nummer. Als de rechtsvorm van uw bedrijf veranderd, wordt er meestal een nieuw KvK-nummer toegekend. Zodra het oude KvK-nummer wordt uitgeschreven vervalt ook meteen de bijbehorende Eherkenning. Vraag dus op tijd Eherkenning aan voor het nieuwe KvK-nummer. Hiermee voorkomt u vertraging van uw bedrijfsvoering doordat bepaalde zaken niet op tijd geregistreerd kunnen worden.

Bedenk bij een nieuwe aanvraag voor Eherkenning welk betrouwbaarheidsniveau u nodig heeft. Voor RVO is op dit moment niveau EH2+ nog vereist, bij bijvoorbeeld de Belastingdienst en het UWV is niveau 3 vereist. Heeft u een actieve Eherkenning, maar wilt u inloggen bij een dienst die werkt met een hoger betrouwbaarheidsniveau? Kies dan voor een upgrade van uw Eherkenning.

Vraagt u nieuwe Eherkenning aan of kiest u voor een upgrade van uw huidige Eherkenning, let dan ook op welke gegevens u hiervoor gebruikt. Er zijn namelijk organisaties die onderscheid maken tussen gebruikers van Eherkenning met autorisatie tot een specifieke vestiging van een bedrijf, of met autorisatie tot alle vestigingen van een bedrijf. De verschillen tussen deze gebruikers zitten onder andere in toegang tot bepaalde dossiers, het indienen van aanvragen en machtigingen van een bedrijf. Geef bij een organisatie die alleen werkt met autorisatie op KvK-nummer dus geen vestigingsnummer op tijdens de aanvraagprocedure.

Om te voorkomen dat u uw registraties van bijvoorbeeld dieren of mest niet op tijd kunt verzorgen, is het van belang om u tijdig te verdiepen in Eherkenning. Heeft u vragen over wijzigingen of nieuwe aanvragen van Eherkenning ondersteunen wij u hierbij graag.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Tiny Manders Adviseur mestwetgeving Meer over Tiny

Delen

Deel bericht