Vacatures1

Een kijkje in de keuken – deel 1

Eerlijk

De kernwaarden van Bergs Advies zijn: Eerlijk, Specialist, Passie en Dichtbij. Zelf werk ik komende maand mei alweer 4 jaar binnen het team van Bergs en deze kernwaarden passen perfect bij de dagelijkse praktijk. Ik dacht daarom, laat ik eens een kijkje in de keuken geven en proberen te beschrijven hoe wij binnen het team van Bergs ons werk verrichten.

Eerlijkheid als grondwaarde
Onze werkwijze zorgt ervoor dat we dagelijks vele gedreven ondernemers (en particulieren) mogen bedienen en het aantal klanten is nog steeds groeiende. In deze blog licht ik de kernwaarde eerlijkheid verder toe. Eerlijkheid is – althans voor mij persoonlijk – een grondwaarde. Zonder eerlijkheid kan ik mijn werk niet uitvoeren. Eerlijkheid gaat ook om het opbouwen van vertrouwen, tussen de klant en mijzelf, maar ook in relatie tot andere partijen waar we mee te maken hebben, de overheid in het bijzonder. Mijn moeder zei altijd tegen me: ‘Eerlijk, duurt het langst’. En zoals zoveel gezegdes en clichés, er zit altijd een kern van waarheid in.

Mogelijkheden en begrip
Soms moet je een klant eerlijk bekennen dat wat hij graag zou willen gewoonweg niet mogelijk is. Dat valt niet altijd mee, want het is niet altijd goed te begrijpen waarom jij iets niet mag en je buurman verderop wel. In ons werk spelen zoveel factoren een rol, die bepalend zijn voor de  mogelijkheden binnen  een specifieke locatie, dat dergelijke verschillen er kunnen zijn. Maar door hier open kaart over te spelen en het gesprek aan te gaan, blijft er uiteindelijk toch een bevredigend gevoel over. De klant weet immers waar hij aan toe is. Dat is uiteindelijk het belangrijkst en weetje…. soms biedt zo’n uitkomst ook weer nieuwe kansen en mogelijkheden, die van tevoren nog niet zichtbaar waren. En dan slaan we samen een nieuwe weg in.

Laten we eens kijken hoe we samen die nieuwe weg kunnen inslaan. Ik help je op weg met eerlijk advies!

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Margritte Rampen Adviseur ruimtelijke ontwikkeling Meer over Margritte

Delen

Deel bericht