Vacatures1

Deadlines vaststellen agrarische tegemoetkomingen verlengd

De deadlines voor de ‘Tegemoetkoming Fritesaardappeltelers’ en de ‘Tegemoetkoming Sierteelt en Onderdelen Voedingstuinbouw’ zijn beiden verlengd. Daarnaast is belangrijk nieuws bekend gemaakt voor bedrijven die ook aanspraak hebben gemaakt op de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW).

De oorspronkelijke deadline voor het vaststelling stond gepland op 15 september (fritesaardappelen) en 31 augustus (sierteelt). Beide tegemoetkomingen kunnen nu worden vastgesteld t/m 31 oktober 2020.

Vaststellen voor tegemoetkomingen tot €25.000 is al mogelijk sinds 13 juli. Hiervoor kan immers met een eigen verklaring gewerkt worden en is een accountantsverklaring niet nodig. Voor tegemoetkomingen boven de €25.000 zijn aanvullende bewijsstukken nodig. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft nog niet bekend gemaakt om welke bewijsstukken dit gaat, vandaar de verlenging van de deadlines.

RVO geeft aan dat de aanvullende bewijsstukken voor het vaststellen van tegemoetkomingen tussen de €25.000 en €125.000 zo snel mogelijk bekend worden gemaakt op de website. Het vaststellen van tegemoetkomingen boven de €125.000 laat nog even op zich wachten.

Een onderdeel van het vaststellen voor beide tegemoetkomingen is de vraag of er andere uitkeringen of financiële steun is ontvangen voor dezelfde schade. In eerste instantie werd in de Staatscourant gepubliceerd dat de tegemoetkoming werd gecorrigeerd met de ontvangen NOW. RVO heeft nu bekend gemaakt dat dit bedrag niet van de tegemoetkoming afgehaald hoeft te worden.

Heeft u vragen over het vaststellen van de tegemoetkomingen of hulp nodig bij het indienen? Neem dan contact op met Marije Riedé of Wendy Boonen.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies / Adviseur mestwetgeving Meer over Marije

Delen

Deel bericht