Vacatures1

De jeugd heeft de toekomst!

Tegenwoordig is een bedrijfsovername van ouders op kinderen niet meer vanzelfsprekend. Gelukkig zien wij dat er nog genoeg jeugd toekomst ziet in de agrarische sector, zoals ook Kevin Creemers uit Ell. Met het oog op de toekomst realiseerde hij een legkippenstal met vrije uitloop. De stal is klaar en inmiddels scharrelen er al de eerste freilandkippen.

Eind 2018 zijn we met het project gestart. Na het maken van het plan zijn de vergunningen aangevraagd, waaronder de toestemmingen voor natuur, milieu en bouw. Ondanks allerlei wijzigingen in wetgeving en verrassende zaken tussentijds, waren medio 2020 alle toestemmingen binnen en kon de sloop en bouw beginnen. De bestaande stal is verlengd en aan de lange zijde voorzien van een overdekte uitloop. Vanuit de overdekte uitloop hebben de kippen de mogelijkheid rond te scharrelen in de weide van 13 hectare.

Efficiënt gebruik van uitloopweide(s)

Als je onder het KAT dierlijke producten wilt afzetten én daarbij gebruik maakt van uitloopweides, dan zal aangetoond moeten worden dat je genoeg grond hebt voor het aantal te houden dieren. Dit doen wij regelmatig, zoals ook voor dit project. Wij gaan hierbij uit van kadastrale gegevens van de percelen.

Om de omliggende gronden efficiënt te benutten bij Creemers, wordt nog gekeken om de sloten (die door de omliggende percelen lopen) in samenspraak met het waterschap aan te kopen om zodoende de uitloopweides goed te kunnen gebruiken en goed bereikbaar te maken. Op die manier is er voldoende oppervlakte beschikbaar om goed aan de welzijnsregels te voldoen.

Op tijd beginnen met planvorming

Heb je plannen? Dan kan het enige tijd duren voordat alles is geregeld bij de gemeente en/of provincie. Neem dit mee in je planning. Uiteraard is de omvang van het project bepalend voor de procedure.

Wil je ook stappen zetten voor de toekomst? Wij bekijken graag jouw plan en kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Pieter van Lier Bedrijfsadviseur Meer over Pieter

Delen

Deel bericht