Agrarische bedrijven mogelijk ook in aanmerking voor tegemoetkoming (TOGS)

Ook agrarische bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS). Het gaat hierbij om agrarische bedrijven met een nevenactiviteit die omzetverlies lijden door de ingevoerde kabinetsmaatregelen.

In eerste instantie werd alleen naar de hoofdactiviteit van de onderneming gekeken. Agrarische bedrijven vielen hierdoor buiten de regeling. Diverse partijen liepen hierbij echter tegen problemen aan. Het ministerie van Economische Zaken heeft dit probleem erkend en de wijziging in de regeling doorgevoerd.

Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming mogen er maximaal 2 nevenactiviteiten bij de KvK geregistreerd staan. Indien één of meer nevenactiviteiten op de lijst met vastgestelde SBI-codes staat en de onderneming voldoet aan de voorwaarden dan komt u in aanmerking voor de tegemoetkoming. De lijst met vastgestelde SBI-codes is te vinden op de website van het RVO: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/togs/vastgestelde-sbi-codes-0

De tegemoetkoming kan t/m 26 juni 17:00 uur aangevraagd worden. Hiermee kunt u eenmalig in aanmerking komen voor €4000,- per onderneming.

Benieuwd of u aan de voorwaarden voldoet of heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact op met Wendy Boonen of Marije Riedé.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Marije Riedé Adviseur subsidies / Adviseur mestwetgeving Meer over Marije

Delen

Deel bericht