Vacatures1

Aanscherping geur- reductiepercentages combi-luchtwassers

Uit een onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) blijkt dat gecombineerde luchtwassers reductienormen niet behalen. Afgelopen vrijdag hebben wij onze relaties hiervan op de hoogte gebracht, daarnaast zijn varkenshouders benaderd door de POV (Producenten Organisatie Varkenshouderij).

Naar aanleiding van het onderzoeksrapport is onze Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu voornemens om het geurbeleid aan te passen.

Voor bestaande bedrijven verandert er niets maar voor nieuwe bedrijven en bedrijven die willen uitbreiden heeft een mogelijke wijziging vergaande gevolgen.

Vanwege de nodige kanttekeningen die bij het onderzoek geplaatst kunnen worden adviseren wij u om een signaal af te geven richting de verantwoordelijk Staatssecretaris. U kunt dit doen door middel van het ondertekenen van de voorbeeldbrief die wij afgelopen vrijdag hebben verstrekt, of door ondertekening van de bezwaarbrief die is opgesteld door de POV (zie POV.nl). Zorg er voor dat uw reactie uiterlijk 30 mei aanstaande bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu binnen is.

Mocht u omtrent dit onderwerp nog vragen hebben, u kunt ons bereiken op telefoonnummer 0475-494 407.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Tjerk Verscharen Algemeen directeur Meer over Tjerk

Delen

Deel bericht