15 mei, einddatum van de Gecombineerde Opgave nadert!

Laat geen geld liggen, ben op tijd voor de aanvraag van uw bedrijfstoeslag!
Wat moet ik uiterlijk 15 mei doen en wat kan ik erna nog doen?

Uiterlijk 15 mei

  • Natuurlijk wil iedereen zoveel mogelijk betalingsrechten verzilveren. Als daarvoor nog een overdracht bij RVO gemeld moet worden, doe dit dan uiterlijk 15 mei. Gebeurt dit later, dan krijgt de gebruiker in 2017 de betalingsrechten niet uitbetaald.
  • Hou daarnaast bij een overdracht in de gaten dat de tegenpartij actief landbouwer is en dat de overdracht uiterlijk 15 mei door beide partijen digitaal is ondertekend.
  • Als U in aanmerking wil komen voor de tegemoetkoming premie brede weersverzekering is uiterlijk 15 mei indienen van de gecombineerde opgave noodzakelijk.

Tot deze datum kan de aanvraag voor bedrijfstoeslag worden ingediend of gewijzigd zonder dat de zogenaamde termijnkorting van toepassing is.

Tip

Wacht niet tot de laatste dag met het indienen van uw gecombineerde opgave en het overdragen van  betalingsrechten. Er zijn geen uitzonderingen meer mogelijk, ook niet wegens overmacht. Vaak is de website van RVO tegen de deadline overbelast.

Na 15 mei

Tot 31 mei kunt u van reeds opgegeven percelen de gewascode wijzigen zonder termijnkorting. In de periode van 16 mei tot en met 9 juni is het nog mogelijk aanvragen in te dienen of te wijzigen met termijnkorting. Iedere werkdag loopt de korting op met 1% tot maximaal 17% op 9 juni.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: Chantal Houben Adviseur mestwetgeving Meer over Chantal

Delen

Deel bericht