Vacatures2

Ecologisch aandachtsgebied, wat doen we nu?

Het invullen van het ecologisch aandachtsgebied vereist nu aandacht. Aan welke verplichtingen moet u voldoen en welke mogelijkheden zijn er nog?

  1. Het vanggewas dient ingezaaid te worden voor 1 oktober en moet minimaal 10 weken staan. Bij het inzaaien voor 1 september mag er extra stikstofruimte worden toegevoegd aan de gebruiksruimte.
  2. Standaard is in de Gecombineerde Opgave de zaaidatum 30 september ingevuld. Heeft u het vanggewas eerder ingezaaid en wordt de akker nog bewerkt in het najaar pas dan de zaaidatum aan. Het met terugwerkende kracht invullen van een zaaidatum is niet mogelijk. Het vanggewas moet minimaal 10 weken staan.
  3. Wijzigen van het vanggewas en/of het wisselen van categorie is mogelijk. Het is echter niet mogelijk om een vanggewas in te zaaien op een ander perceel dan in de Gecombineerde Opgave opgegeven.

Het RVO controleert op twee manieren of er is voldaan aan het ecologisch aandachtsgebied. Dit kan doormiddel van een fysieke controle of door een schriftelijke controle. Bij een schriftelijke controle wordt u gevraagd om de facturen en labels vanggewas van het betreffende jaar op te sturen. Bewaar daarom uw labels en facturen van het vanggewas.

Bij vragen of hulp bij het invullen van de zaaidatums kunt u contact met ons opnemen info@bergsadvies.nl of 0475-494407.

« Terug naar het overzicht
Geschreven door: René Orbon Adviseur mestwetgeving Meer over René

Delen

Deel bericht